unelte auto

Unelte auto – Variante indicate pentru trusa personală

Blog

Unelte auto – Variante indicate pentru trusa personală

 

De cele mai multe ori, componentele auto se pot strica în timpul deplasărilor. Pentru evitarea pierderii timpului, o trusă personală de unelte auto este opțiunea ideală. Un astfel de set ar trebui să aibă în componență opțiuni clasice, destinate soluționării rapide a accidentelor diverse. De asemenea, ar fi mult mai practic să integrezi trusa în mașina personală. Prevenția este cel mai indicat mod de a rezolva eficient situațiile neplăcute. Există câteva instrumente care nu pot lipsi din trusă. Unul dintre ele este compresorul auto pentru umflat roti, potrivit pentru prevenirea degradării anvelopelor dezumflate. Drumurile lungi cu mașina nu vor mai reprezenta o problemă. Însă, avantajele pe care ți le oferă o asemenea unealtă auto nu se opresc aici. Printre ele se numără:

  • Este ideal pentru excursiile lungi cât și pentru drumurile realizate zi de zi. În cazul în care se întâmplă să te confrunți cu o pană, compresorul auto este salvarea ta. Cu ajutorul lui poți umfla roata în numai câteva minute și apoi să-ți continui drumul.
  • Compresorul auto este foarte practic și ușor de utilizat, dotat cu manometru analogic și 3 adaptoare incluse. Unealta auto are dimensiuni reduse ceea ce îl face ideal pentru depozitarea în mașină. Are inclus, de asemenea, un furtun de aer de 40 cm și un cablu electric de alimentare de 2 m.
  • Poate fi utilizat pentru a umfla și alte obiecte precum motociclete, biciclete, mingi, obiecte pneumatice și chiar jucării gonflabile. Devine, așadar, un dispozitiv care îți va fi de mare folos și în realizarea activităților cotidiene.

Ce alte unelte auto sunt necesare pentru trusa personală?

Datorită utilizării îndelungate, piesele auto încep să se degradeze odată cu trecerea timpului. În astfel de momente, trusa auto îți sare în ajutor pentru a rezolva orice fel de problemă, indiferent de complexitatea pe care o prezintă. Din trusa auto personală nu trebuie să lipsească cutia cu 279 o-ringuri pentru climă.  Garniturile sunt elementele auto care se uzează rapid din cauza temperaturilor ridicate. Schimbarea lor se face regulat pentru a asigura buna funcționare a sistemului de aer condiționat sau climă. Setul de o-ringuri are următoarele avantaje:

  • Garniturile sunt confecționate din HNBR, un material special, rezistent și durabil. Tocmai de aceea, o-ringurile nu își pierd proprietățile în fața variațiilor drastice de temperatură.
  • Cutia conține 279 de garnituri de diferite dimensiuni care se pretează oricărei situații. În set se găsesc 18 mărimi de garnituri care se potrivesc pentru diverse sisteme de aer condiționat sau climă.
  • Sunt ambalate într-o cutie de plastic cu separatoare care asigură organizarea și sortarea eficientă garniturilor. Astfel, vei găsi rapid piesele de care ai nevoie în timpul unei lucrări.

Trusa de unelte auto din mașina personală este unica salvare în momentele urgente.

Componența unui astfel de set diferă de la fiecare autoturism în parte, însă câteva elemente sunt absolut obligatorii. Compresorul auto și cutia o-ringuri se numără printre elementele  care nu pot lipsi din trusa personală de ustensile.

Fii precaut/ă și dotează-ți mașina cu toate accesoriile necesare pentru o posibilă problemă în trafic!

Găsești mai multe articole interesante despre uneltele auto chiar aici.