Tot ce trebuie să știi despre masca de sudură

Blog

Activitățile alocate procesului de sudură sunt în general realizate de oameni specializați. Însă, de cele mai multe ori, există situații în care și tu alegi să sudezi din diverse scopuri personale. Indiferent de loc sau obiectivul pe care ți l-ai setat, siguranța ta, dar și a celor din jur este cea mai importantă. În cazul sudurii, masca de sudură cu panou solar nu trebuie să lipsească din trusa ta de ustensile. Poate că nu ai alocat destulă atenție, însă un asemenea dispozitiv este foarte important pentru a desfășura în condiții optime activitățile. Iată tot ce trebuie să știi despre masca de sudură:

– Din cauza razelor ultraviolete din timpul sudurii ochii tăi pot fi afectați semnificativ. În cazul în care ești expus constant la un asemenea proces pot interveni chiar riscuri de orbire. Masca de sudură protejează cu succes funcțiile oculare fără probleme.

– Poate exercita o presiune foarte mare pe gât dacă este folosită un interval de timp îndelungat. Însă, un asemenea lucru poate fi evitat dacă alegi varianta care cântărește mai puțin. 500 de grame este soluția ideală într-un asemenea caz. Măștile care prezintă particularități mai complexe pot depăși 1 kilogram. Dacă optezi pentru astfel de variante este recomandat să îți protejezi umerii și gâtul prin reducerea timpului de utilizare.

–  Există două tipuri de măști de sudură: convențională și electronică. Variantele simple sunt dotate cu toate funcțiile de care ai nevoie pentru lucrări de sudură rapide. Opțiunile electronice sunt însoțite de câteva avantaje substanțiale. Poți folosi diferite metode de sudare precum MMA, MIG MAG sau TIG. Te poți bucura și de funcții inovative. Una dintre ele este auto-întunecarea care sesizează automat momentul în care începe sudarea și filtru se întunecă. De asemenea, există variante în care bateriile utilizate se încarcă automat în timpul sudurii.

– Opacitatea lentilelor este extrem de important și poate determina succesul lucrărilor. Standardul pe care trebuie să îl iei în considerare este de 10 DIN. Bineînțeles că situația nu se poate preta pentru fiecare sudor. Tocmai de aceea, este recomandat să alegi măștile de sudură care permit ca nivelul de opacitate să fie reglat.

Masca de sudură ar trebui utilizată de toți cei care își doresc experiențe de calitate în timpul sudurii. Pentru a duce cu bine procesul de sudare ar trebui să folosești un vinclu magnetic roșu sudură. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv materialul se va lipi fără probleme. Este recomandat pentru fixarea componentelor cilindrice precum țevi, tuburi sau bare.

Mizează pe siguranță și alege cele mai bune variante pentru a-ți desfășura activitățile!