Senzori de parcare

Senzori de parcare – De ce să îi instalezi?

Blog

Manevrarea mașinii în spații înguste poate reprezenta o adevărată provocare chiar și pentru cei mai experimentați șoferi. De cele mai multe ori, pot apărea zgârieturi sau chiar accidente neplăcute în timpul parcării. Tocmai de aceea set senzori de parcare este cea mai potrivită opțiune într-o asemenea situație. Îți va conferi siguranță și stabilitate, iar aspectul mașinii va rămâne intact. Nu trebuie să îți mai faci griji în ceea ce privește investițiile aferente reparării.  Pe lângă gradul de precizie sporit, setul mai prezintă câteva avantaje esențiale:

 • Prezintă un display digital, cu funcții moderne și ușor de înțeles.
 • În timpul efectuării manevrelor alarma ascendentă te va avertiza cât spațiu mai ai la dispoziție.
 • Prezintă 3 culori și 7 linii luminoase pentru un plus de confort și siguranță.
 • Pot fi detectate obstacolele care se află pe o distanță cuprinsă între 0,35 m și 2,5 m.
 • Opțiunile luminoase un spectru larg de direcții: centru, stânga și dreapta.
 • În momentul în care vrei să parchezi cu spatele, senzorii detectează automat eventualele obiecte sau mașini care fac imposibilă realizarea acțiunii.
 • Senzorii au un diametru de 22mm, iar afișajul digital are o dimensiune de 10×2 cm.
 • Temperatura pe care o poate suporta un asemenea set este cuprinsă între -30 de grade și 85 de grade Celsius.
 • Are o frecvență de 40KHz și un voltaj de 9-27V.

Cum se montează senzorii de parcare?

În ceea ce privește montarea, procesul nu este unul complicat sau greu de gestionat. Setul de 4 senzori de parcare poate fi instalat fără probleme chiar la tine acasă. Vei primi un kit de instalare care conține instrucțiuni clare. Nu va dura mai mult de 30 de minute. Etapele pe care trebuie să le urmezi sunt cât se poate de simple:

 • Bara din spate a mașinii se găurește cu ajutorul unei bormașini. Capul special pentru  o asemenea acțiune îl vei găsi în kitul de montare livrat odată cu setul. Mai apoi, senzorii de parcare sunt fixați în locul respectiv.
 • Unitatea pe care o prezintă setul se montează în portbagaj pentru a evita surplusul de umezeală sau căldura. Astfel, se pot evita cu succes deteriorările sau defecțiunile tehnice.
 • În ceea ce privește display-ul digital, îl poți atașa oriunde pe bordul mașinii. Încearcă să găsești un spațiu care să nu te incomodeze în timpul condusului și care să îți permită o vizibilitate sporită. Vei avea nevoie doar de o bandă dublu adezivă pentru a realiza cu succes tot procesul.

Pentru a te asigura că poți desfășura totul cu ușurință poți achiziționa o cheie multifuncțională pe care o poți insera în trusa de instrumente.

Înainte de montare este foarte important să alegi cu grijă setul potrivit de senzori de parcare. Cel mai eficient este cel care conține 4 dispozitive pentru că îți oferă standarde înalte de calitate. Totuși, nu sunt recomandate pentru mașinile care prezintă bară metalică. Parcările vor fi efectuate în siguranță, iar tu te poți bucura de o estetică impecabilă a mașinii.

Mizează întotdeauna pe experiențe plăcute în timpul condusului!

Descoperă mai multe articole din domeniul auto aici.