prezoane

Prezoane – avantaje, tipologii și montare

Blog

Vrei să eviți cu succes situațiile neplăcute în ceea ce privește starea vehiculului tău? Prevenția este cea mai bună metodă prin caare poți ajunge la un asemenea deziderat. Un set 10 chei antifurt prezoane alese cu grijă reprezintă metoda prin care îți proteja cu succes autovehiculul. Pe lângă avantajele antifurt asemenea piese sunt esențiale pentru funcționarea corespunzătoare a mașinii. Cu ajutorul lor, roțile sunt fixate pe butuci. Sunt evitate, așadar, apariția unor defecțiuni tehnice serioase. De asemenea se asigură siguranța atât a șoferului cât și a pasagerilor și este îndepărtat riscul apariției accidentelor rutiere.

Există două tipuri de prezoane. Din prima categorie fac parte prezoanele care pot fi atașate prin infiletare în zona în care este prezentă fuzeta roții. Pe de cealaltă parte, există și varianta în care asemenea elemente sunt livrate alături de o piuliță specială cu care se realizează fixarea. Bineînțeles că alegerea trebuie realizată și în funcție de jantele de care dispune mașina. Există diferențe semnificative între jantele din aliaj și cele din tablă. Prezoanele vor fi diferite în funcție de mărime și formă. În cazul jantelor din tablă, dimensiunile pe care le prezintă piesele sunt mult mai mici și înguste. Pentru jantele din aliaj  prezintă o formă mult mai ascuțită.

Care sunt pașii pe care trebui să îi urmezi în ceea ce privește montaj prezoane optim?

Recomandat este să apelezi la personal calificat pentru a realiza montarea. Un servici auto profesional dispune de echipe specializate care îți vor oferi siguranța că totul se realizează în condiții optime. Totuși, dacă alegi să montezi singur dispozitivele antifurt ar trebui iei în calcul:

  • Piesele să fie compatibile cu specificitatea mașinii. Analizează foarte bine jantele pentru a putea achiziționa setul potrivit. În cazul în care prezoanele nu prezintă dimensiunile corespunzătoare există riscul blocării sau chiar desprinderii roților.
  • Locul de unde le achiziționezi. Optează doar pentru producători renumiți pentru profesionalism și seriozitate. Proprietățile unor asemenea componente pot rezista doar 40 de cicluri în care se realizează montarea și desfacerea. Bineînțeles că numărul este unul estimativ, iar dispozitivele se pot schimba imediat cum prezintă semne vizibile de deteriorare.
  • Nerespectarea instrucțiunilor de montare. Dacă îți asumi să montezi pe cont propriu prezoanele ar trebui să cunoști foarte bine procesul și etapele pe care le presupune. Desfășurarea nu poate avea loc fără o cheie de cuplu. De asemenea, trebuie respectată ordinea în care se realizează montarea.

În cazul în care vrei să realizezi desfacerea prezoanelor poți utiliza trusa 9 extractoare prezoane. Trusa te va ajuta să realizezi întreg procesul ca la carte. Componentele sunt compatibile cu cheile pneumatice sau cele care prezintă dimensiuni de ½. Se adaptează cu ușurință specificității unei game diversificate de mașini. În urma desprinderii, dispozitivele antifurt nu vor suferi deteriorări.

Prezoanele sunt elementele care nu ar trebui să lipsească din componența mașinilor. Funcțiile pe care le îndeplinește îți vor asigura stabilitate și siguranță în timpul mersului. De asemenea, îndepărtează riscul apariției furtului jenților.

Pentru a te asigura că montarea este realizată corect apelează la specialiști în domeniu! Mizează întotdeauna pe calitate!

Mai multe articole poți găsi aici.