instrumente auto

Instrumente auto – necesități pentru mașina ta

Blog

Siguranța în propriul autovehicul este extrem de importantă. Pentru a evita situațiile neprevăzute trebuie să ai mereu instrumente auto la îndemână. Dat fiind faptul că piesele auto se pot strica oricând, anticiparea problemelor este crucială. Pe lângă controalele periodice, prevenția este, de asemenea, necesară. Unul dintre instrumentele auto indispensabile este cheia telescopică roți cu 2 tubulare. Tocmai pentru  că prezoanele și piulițele se pot slăbi oricând nu un asemenea instrument nu poate lipsi din trusa auto personală. Avantajele sunt numeroase, iar printre ele se regăsesc următoarele:

  • Este un instrument realizat din crom dur și rezistent. Materialul utilizat este recunoscut pentru proprietățile durabile excelente. Astfel, este un accesoriu ideal pentru rezolvarea rapidă a diverselor probleme auto. De asemenea, rezistă cu succes în fața șocurilor diverse sau coroziunii. Tocmai de aceea, reprezintă o investiție de lungă durată.
  • Avantajul principal este funcționalitatea. Cheia a fost concepută special pentru strângerea prezoanelor și piulițelor de prindere a jantelor auto. Slăbirea unor astfel de componente creează un pericol major pentru siguranța șoferului.
  • Face parte din categoria de instrumente auto universale. Vine încorporată cu două capete tubulare de strângere hexagonale pentru diferite dimensiuni de prezoane. O tubulară este potrivită pentru piulițe de 17-19 mm, iar cealaltă pentru 21-23 mm. Astfel, este potrivită pentru orice autovehicul deoarece conține capete cu dimensiuni diferite care pot fi folosite pentru orice model de jante.

Ce alte instrumente auto sunt utile?

Pe lista instrumentelor care nu pot lipsi din mașina personală se află și presa etrieri cu piston. Cu ajutorul unui astfel de instrument poți asigura capacitatea de funcționare a frânelor. Caracteristicile unui astfel de instrument sunt următoarele:

  • Dacă se întâmplă ca autovehiculul tău să ajungă foarte greu la turația dorită este foarte posibil să existe o problemă în ceea ce privește funcționalitatea frânelor. Însă, nu ar trebui să îți faci griji. Cu o presă specială poți repara etrierii pentru a circula în siguranță în propriul autovehicul. Într-un asemenea mod incidentele neplăcute vor fi evitate cu succes.
  • Trusa este fabricată dintr-un plastic dur și rezistent și poate fi depozitat cu ușurință, fără a ocupa mult spațiu. Setul este format dintr-o piesă adaptare duo, un pivot și o placă de spate. Pivotul, denumit și presă, se rotește în sensul acelor de ceasornic.
  • Are dimensiuni reduse și poate fi ținut cu ușurință în portbagajul mașinii. Orice problemă care apare din cauza turațiilor mașinii sau mișcării prin inerție va putea fi stopată la timp. Vei putea fi pregătit/ă eficient pentru orice fel de situație. Totuși, în cazul în care lucrurile se agravează este recomandat să apelezi la ajutorul specialiștilor.

Seturile de instrumente auto sunt foarte utile pentru a preveni posibilele probleme tehnice pe care autovehiculul tău le poate avea. Ustensilele sunt realizate cu atenție din materiale premium, ceea ce va asigura o rezolvare rapidă a situațiilor neplăcute din trafic.

Astfel, siguranța ta și a pasagerilor nu va fi pusă în pericol.

Mizează întotdeauna pe calitate și alege doar alternativele sigure pentru mașina ta!

Alege instrumente auto profesionale care îți oferă garanția calității și a siguranței!

Dacă dorești să citești mai multe articole asemănătoare, poți intra aici.