Iluminatul solar pentru curte – beneficiile unei amenajari inteligente!

Blog

Curtea casei necesita foarte multa munca, atentie si, mai ales, timp in ceea ce priveste o organizare perfecta. Pentru ca o gradina sa devina cel mai important spatiu dintr-o gospodarie si pentru a va putea bucura de ea impreuna cu toata familia, trebuie sa luati in calcul atat amenajarea ei din punct de vedere vizual, cat si utilitatea si functionalitatea pe care v-o doriti sa o aiba. Indiferent ca sunteti o persoana pasionata de gradinarit sau preferati o curte moderna, cu ajutorul sfaturilor si ideilor din acest articol, dar si cu produsele Gave, veti putea organiza curtea in asa fel incat sa va indeplineasca toate dorintele si nevoile. 

1. Iluminat curte si gradina

In ceea ce priveste iluminatul corect al unui spatiu exterior, acesta are foarte multe beneficii, cum ar fi: imbunatatirea consumului electric, estetica spatiului si confortul dumneavoastra de zi cu zi. Datorita tehnologiei care a avansat extrem de mult in ultimii ani, Gave va pune la dispozitie o multime de modele si produse de iluminare solara care, pe langa faptul ca va ofera garantia unei calitati superioare, sunt disponibile si la un pret foarte accesibil. 

De asemenea, puteti opta pentru iluminatul curtii cu leduri. Lumina acestora atinge intensitatea maxima extrem de repede, becurile nu degaja caldura si nu contin mercur, iar consumul de energie electrica este redus considerabil. Printre avantajele acestora se numara: o durata foarte lunga de viata, aprindere instantanee, reglarea fluxului luminos, etc. De asemenea, curtea casei va arata impecabil cu ajutorul instalatiilor LED multicolore, a celor tip perdea, ghirlandelor luminoase si a furtunului cu LED. Indiferent ca vor fi folosite in interiorul sau exteriorul casei, veti constata de o stare de spirit extrem de buna, deoarece acestea optimizeaza dovedit nivelul de trai. O gradina luminoasa si linistita poate fi a dumneavoastra fara foarte mari investitii financiare. 

Daca va doriti o iluminare solara pentru curte care sa aiba si un aspect placut, cele mai bune solutii sunt lampile pentru gradina si proiectoarele. Amplasati de-a lungul aleilor torte care imita felinarele si becuri LED in spatele ghivecelor cu flori sau la baza pomilor. De asemenea, puteti opta pentru agatarea luminilor pe ramurile copacilor, deasupra unei verande sau pe acoperisul foisorului. Mai mult, iluminarea gardului si a intrarii se poate dovedi extrem de folositoare, atat pentru siguranta intregii familii, cat si pentru a oferi gradinii un aspect unic. 

2. Iluminare curte – amenajari eficiente si inteligente

O iluminare eficienta vine la pachet cu o multime de beneficii. In primul rand, un corp de iluminat bine ales pentru curtea dumneavoastra va usura extrem de mult intretinerea gospodariei din perspectiva cheltuielilor. Pentru ca acest lucru sa fie posibil veti avea nevoie de un proiector cu panou solar. Acestea sunt surse de lumina foarte puternice datorita autonomiei ridicate pe care o au si vin la pachet cu un panou solar care se poate conecta la lampa cu ajutorul unui cablu. Sunt extrem de unor de instalat si pot acoperi o suprafata foarte mare din curtea dumneavoastra. Datorita functiilor multiple pe care le au, pot fi folosite atat in gradina, cat si in orice alt loc fara sursa de energie electrica, precum: casa de vacanta, magazie, rulota, cabana, camping, stana, etc. pentru ca sunt rezistente la ploaie si la temperaturi extreme. Mai mult, unele modele dispun de telecomanda care controleaza timpul de functionare si intensitatea luminii. 

In ceea ce priveste locurile mai restranse din gradina sau spatiile precum solarul de legume, garajul si magazia, cele mai bune alegeri sunt mini proiectoarele cu panou solar si senzor de miscare. Orice curte are nevoie de iluminarea cailor de acces catre casa sau alte constructii din apropierea acesteia. Daca va doriti sa puteti circula fara probleme chiar si pe timpul noptii, optati pentru lampa solara fotovoltaica. Aceasta este incastrata intr-o carcasa foarte rezistenta la ploaie, zapada si praf, si poate fi amplasata atat pe fatada interioara a gardului, cat si pe peretii exteriori ai casei, datorita modului de montare extrem de usor si estetic pentru ca nu implica fire sau cabluri. 

Asadar, iluminatul exterior pentru curte este un subiect pe care trebuie neaparat sa il abordati. Pe langa faptul ca veti dispune de o amenajare foarte eficienta a gradinii, beneficiati si de un spatiu atragator din punct de vedere vizual.

Sursa foto: Shutterstock.com