Iluminat decorativ: Idei potrivite pentru a avea o curte spectaculoasa in preajma sarbatorilor

Blog

Iluminat decorativ: Idei potrivite pentru a avea o curte spectaculoasa in preajma sarbatorilor

Magia sarbatorilor si frenezia asociata acesteia va motiva numeroase persoane sa acorde mai multa atentie decoratiunilor interioare, dar si exterioare. Pe langa ornamentele clasice si specifice sarbatorii respective, pe care le asezati in toate colturile casei pentru a oferi un aer voios, nu trebuie sa uitati nici de iluminatul decorativ exterior.
Chiar daca nu se va tine un concurs pentru “Cea mai frumos decorata curte”, spiritul sarbatorilor, si mai ales prezenta copiilor in familie, va vor face sa va mobilizati pentru a decora cat mai frumos si curtea casei. Pentru ca un iluminat de sarbatori sa fie perfect, aveti nevoie de un ghid plin cu propuneri si idei potrivite!

1. Trenduri actuale pentru iluminatul decorativ de sarbatori

Exista numeroase lucruri pe care le puteti utiliza pentru ca locuinta sa straluceasca, deoarece trebuie sa folositi, pe langa bradul traditional, multe alte ornamente pentru decorarea si altor zone din casa. Nu in ultimul rand, aveti nevoie de cat mai multe lumini pentru ca exteriorul casei si, mai ales, curtea acesteia sa arate cat mai primitor.
Decorarea caselor pentru ocazii speciale nu se limiteaza la decorarea interioara, intrucat zona situata in afara acestora, in special curtea din fata, ar fi bine sa fie decorata in special cu lumini. Luminile sunt cele mai frecvente si importante elemente in decorarea in aer liber, deoarece ofera caldura curtii si fac casa ta primitoare pentru toti cei care vor iti vor trece pragul.
In ceea ce priveste trendurile actuale, trebuie sa stiti faptul ca ghirlandele sunt perfecte pentru decorarea scarilor sau a copacilor. Dar, daca doriti un loc mai animat, imbracati cateva jucarii sau figurine din jurul casei in lumini. De exemplu, copacii mici pot fi elfi, tufele de design pot fi sanii sau cutii de cadouri. Prin urmare, gradina va arata ca rupta dintr-un basm. Puteti alege diverse figurine special destinate pentru a fi amplasate in curtile caselor. Daca aveti un sistem de sonorizare exterior, acesta este momentul perfect sa puneti colinde in surdina sau melodii de iarna.
Nu este suficient sa adaugati doar lumini in curtea din fata pentru a o lumina. De asemenea, trebuie sa alegeti acele forme si modele care va permit sa faceti decorul exterior al casei dvs. primitor. Asadar, folosirea luminilor geometrice este cea mai buna modalitate de a obtine ceea ce doriti, deoarece acestea adauga o nota moderna aspectului zonei din afara casei dvs. Luminile geometrice sunt disponibile in diferite forme si culori, ceea ce va permite sa alegeti cu usurinta ceea ce va place pentru decorarea in aer liber. Pe acestea le puteti pune in pomii inalti si plini de crengi.

2. Idei practice pentru iluminatul decorativ al curtii

Inainte de toate, trebuie sa tineti cont de faptul ca decorarea exterioara ar trebui sa inceapa de sus in jos. Mai exact, incercati sa alegeti luminile potrivite pentru marginea acoperisului, iar ulterior pentru restul curtii. Astfel, iata de ce puteti tine cont:

Utilizati plase de lumini in diverse dimensiuni – o alegere populara pentru copertine, acoperis, surplombe, varfuri si ferestre; pot fi colorate sau albe, in functie de cum veti alege si restul luminilor.
Ce spuneti de lumini de tip turturi? Efectul unic de gheata din care picura apa, datorata miscarii luminii in turturi, ofera o dinamica aparte, perfecta pentru acoperisuri.
Adaugati lumini in copaci – indiferent de inaltimea lor sau de tipul de pom, puteti alege diverse lumini colorate cu care sa decorati atat trunchiul, cat si coroana copacilor.
Folositi funde si lumini pentru garduri.
Scrieti diverse mesaje din lumini acolo unde va permite spatiul.
Utilizati elemente de decor in forma de animale din lumini.
Daca aveti alei in curte, utilizati un furtun luminos pentru a le evidentia.
Agatati fulgi mari de zapada luminosi pe gard sau pe porti.

Pe langa toate acestea, magazinul online Gave va prezinta si cateva imagini menite sa va ajute cu doza de inspiratie pentru a decora cat mai frumos curtea exterioara:

Asadar, cum veti decora curtea in preajma sarbatorilor? Adaptati fiecare idee in functie de spatiul si de elementele din curte si bucurati-va de spiritul magic!

Sursa foto: shutterstock.com, pinterest.com