echipament avarie

Echipament avarie – Cum gestionezi eficient urgențele?

Blog

Echipament  avarie – Cum gestionezi eficient urgențele?

 

Situațiile din trafic impun de cele mai multe ori o conduită definită de prevenție și siguranță. Însă, uneori, lucrurile devin complicate chiar și pentru șoferii cu experiență pentru că situațiile urgente intervin adesea când nu te aștepți. Din cauza drumurilor neasfaltate corespunzător sau diverselor obstacole de pe carosabil este foarte posibil să te confrunți cu o pană auto. Roata de rezervă ar trebui să se afle în permanență în portbagaj lângă celelalte tipuri de echipament avarie necesare în respectiva situație. În caz contrar, investiția temporală și financiară se va ridica la valori foarte mari. Procesul de schimbare a roții este mai ușor de cât ai fi crezut. Există câteva etape pe care trebuie să le urmezi și care îți vor asigura cu siguranță succesul:

  • Verifică starea roții de rezervă și trusa de scule înainte de a pleca la drum. Într-un asemenea mod te vei asigura asigura că nu vor apărea și alte momente neplăcute. Ar trebui să ai doar trei lucruri: cheie pentru prezoane, cric mecanis și o pereche de mănuși.
  • Așază mașina pe o suprafață plană și asigură-te că este cuplată frâna de mână. Mai apoi, se utilizează o cheie cu care se vor deșuruba puțin toate prezoanele.
  • Cu ajutorul unui cric trapezoidal auto se va ridica mașina până în momentul în care roata se desprinde de la sol. Cricul se poziționează sub prag, fix lângă roata dezumflată. În asemenea cazuri, stabilitatea dispozitivului este foarte importantă. Așadar, este necesar să alegi variante care se mulează pe specificațiile mașinii tale.
  • Se deșurubează complet prezoanele și se îndepărtează roata pentru a putea fi înlocuită cu cea de rezervă. Se înșurubează puternic prezoanele și se coboară cu atenție cricul.

Ce faci în cazul unei pene auto realizată pe timp de noapte?

Poate cea mai importantă componentă în astfel de situații este atenția. Încearcă să îți păstrezi calmul și urmezi cu grijă etapele enumerate mai sus. Însă, în astfel de condiții, este foarte important să asiguri corect câmpul de vizibilitate al celorlalți participanți la trafic. Așadar, în timp ce realizezi schimbarea roții defecte este necesar să porți o vestă reflectorizantă. Bineînțeles că purtarea unui astfel de echipament de avarie este recomandată și pe timpul zilei. Te vei putea bucura, de asemenea, de:

  • Efectul reflectorizant este foarte puternic. Vizibilitatea va fi asigurată chiar și în cazul condițiilor meteorologice extreme.
  • Confort sporit datorită țesăturilor utilizate. Indiferent de valorile termice de afară pielea ta va respira corespunzător, iar tu îți poți desfășura activitățile în liniște.
  • Adaptabilitate în mai multe contexte. Vesta poate fi utilizată și pentru ciclism, alergat sau activități realizate cu ajutorul trotinetelor sau bicicletelor.

Când intervin momente neplăcute în timpul condusului este foarte bine să ai o perspectivă de ansamblu a ceea ce se întâmplă. Raportează-te atât la experiența ta, cât și a celorlalte persoane din trafic. Siguranța ar trebui să fie întotdeauna prioritatea principală. Dacă te asiguri că deții echipament avarie corespunzător poți trece cu bine peste toate situațiile urgente. Alege întotdeauna dispozitive de calitate!

Mai multe articole din domeniul auto găsești aici.