componente TIR

Componente TIR – Care sunt cele mai bune alegeri?

Blog

Componente TIR – Care sunt cele mai bune alegeri?

 

Te-ai gândit vreodată cât de complicat este să conduci un TIR? Concentrarea și atenția la detalii ar trebui să fie fructificate la maximum, indiferent de situație. De asemenea, componente TIR și felul în care trebuie să le gestionezi sunt însoțite de instrucțiuni complexe. Tocmai datorită unor asemenea aspecte, ar trebui să mizezi pe calitate atunci când faci alegerile în materie de dotări. În primul rând, siguranța în trafic atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte este foarte importantă. Tocmai de aceea, un semnalizator magnetic TIR nu poate lipsi din trusa ta de instrumente. Avantajele sale nu se opresc doar aici:

  • Va permite atât șoferului cât și celorlalți participanți la trafic să efectueze fiecare manevră în așa fel încât să evite cu succes eventualele accidentări.
  • Este ideal pentru autovehiculele de mari dimensiuni.
  • Conține 2 seturi a câte 14 becuri spate: 5 cu lumină de frână, pentru plăci numerice și indicator de direcție. Lumina LED este cea care va asigura o bună vizibilitate în trafic.
  • Asigură grade înalte de rezistență și durabilitate. Datorită funcționalităților pe care le prezintă te vei putea bucura mult timp de beneficiile pe care le prezintă.
  • Dacă ai nevoie, poți utiliza magneții de la semnalizator și în alte scopuri. Îi poți îndepărta foarte ușor pentru a-i monta ulterior la alte aplicații.

Cât de importante sunt claxoanele?

Funcționarea optimă a claxonului este o cerință obligatorie pentru orice autovehicul, indiferent de specificitatea pe care o prezintă. În caz contrar, există foarte mari riscuri să intervină situații neplăcute sau chiar accidente grave. Înainte de a alege varianta care ți se potrivește, există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în calcul:

  • Randamentul sonor – Sunetele pe care le emite claxonul ar trebui să fie puternice și clare pentru a te putea face observat în trafic. Un claxon cu 3 goarne este varianta eficientă într-un asemenea caz. Sunetul poate ajunge la 150db.
  • Materiale – Nimic nu se compară cu performanțele materialelor calitative. Inoxul este una dintre alternativele care dau dovadă de proprietăți rezistente la șocuri chimice și mecanice. Cu ajutorul său, procesul de coroziune este stopat, iar tu nu vei fi nevoit/ă să faci altă investiție prea curând.
  • Compatibilitate – Încearcă să fii foarte atent/ă la informațiile oferite în ceea ce privește compatibilitatea. Opțiunile universale te vor asigura că poți atașa claxonul fără probleme autovehiculului tău.
  • Montare – Etapele de montare ale unui claxon nu sunt foarte greu de realizat. Poți realiza chiar tu procesul. Însă, expertiza profesională va rămâne întotdeauna una dintre cele mai eficiente metode. Totul se va realiza rapid, iar tu vei fi sigur/ă că nu vei experimenta erori tehnice.

Dacă ești șofer de TIR știi cât de importantă este prevenția atunci când vine vorba de alegerea componentelor esențiale autovehiculului. Standardele înalte de calitate și eficientă ar trebui să primeze, indiferent de situație. Semnalizatoarele magnetice și claxoanele cu 3 goarne sunt unele dintre cele mai importante componente TIR.

Mizează pe siguranța în trafic și alege elemente care combină cu succes funcționalități moderne!

Mai multe articole din domeniul auto găsești aici.