becuri mașină

Becuri mașină – Care sunt cele mai bune variante?

Blog

Te-ai gândit vreodată cât de important sunt becuri mașină? Pe timp de noapte sau condiții meteorologice necorespunzătoare vizibilitatea este redusă semnificativ. Cu ajutorul becurilor potrivite, poți evita situațiile neplăcute sau chiar accidentele rutiere. Pe piață există o sumedenie de opțiuni din care poți alege. Însă, cel mai important aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere este calitatea. Becuri Xenon reprezintă una dintre variantele optime pe care le poți lua în calcul. Avantajele pe care le prezintă sunt numeroase:

  • Economie – Dispune de tehnologia de iluminare HID. Consumul de energie va fi redus semnificativ.
  • Luminozitate ridicată – Sunt realizate dintr-o sticlă de cuarț a cărei eficiență atinge standarde înalte de precizie. Așadar, distanța luminată este mult mai mare și mai clară. Vei putea observa cu ușurință atât indicatoarele, gropile sau eventualele animale care pot apărea pe carosabil. Te vei simți, așadar, mult mai în siguranță.
  • Durabilitatea – În comparație cu becurile cu halogen, becurile cu xenon sunt mult mai rezistente. Pot funcționa până la 50.000 de ore.
  • Instalare ușoară – Astfel de becuri mașină sunt ușor de montat, chiar și pentru cei mai nepricepuți. Nu vei fi nevoit/ă să faci modificări în ceea ce privește starea mașinii sau achiziționezi instrumente adiționale. Totuși, este recomandat să apelezi la un service autorizat pentru a te asigura că totul se desfășoară în condiții optime.
  • Specificații tehnice calitative – Dispun de: putere de 35W, flux luminos de 3200 lumeni, temperatură a culorii de 6000k și lumină de +50.

Care sunt opțiunile de becuri mașină pentru trasee accidentate sau condiții meteorologice extreme?

De cele mai multe ori, caracteristicile becurilor cu xenon nu se pot adapta unor situații specifice. Dacă ți-ai plănuit de curând o excursie la munte sau realizarea unui traseu montan poți opta pentru proiector offroad led. Cu ajutorul lor vei avea parte de:

  • Lumină intensă care te va ajuta să circuli în siguranță pe ceață, ploaie abundentă sau traseu accidentat.
  • Protecție IP care atinge valoarea 67. Astfel, proiectoarele vor fi protejate cu succes în fața umezelii și a prafului și vor influența pozitiv durata de viață.
  • Temperatură de funcționare care poate suporta valori de la -40 de grade Celsius până la 50 de grade Celsius. Nu vei avea parte, așadar, de probleme tehnice din cauza condițiilor meteo.
  • Dimensiuni fezabile de 10X10X3, ceea ce vor conferi o manevrare ușoară și un consum redus de energie.
  • Lumină rece care te va ajuta să rămâi concentrat/ă la drum. Adesea, distanțele lungi parcurse noapte cauzează stări de somnolență. Cu ajutorul unor becuri pentru mașină de tip offroad asemenea situații vor fi evitate cu succes.

Variantele potrivite în materie de becuri mașină sunt cele care mizează pe funcționalitate, siguranță și confort. Atât becurile cu xenon, cât și proiectoarele offroad te vor ajuta să ai parte mereu de experiențe plăcute la volan!

Mizează întotdeauna pe calitate atunci când alegi becuri mașină!

Despre performanțele becurilor utilizate pentru autovehicul poți afla și aici.