baterie auto

Baterie auto – Întreținere și montare

Blog

Baterie auto – Întreținere și montare

Ai întâmpinat probleme în ceea ce privește pornirea mașinii? Este primul semn care indică defectarea bateriei auto. De cele mai multe ori, durata de viață ajunge la 5 ani, însă o asemenea situație poate să difere de la o mașină la alta. Totuși, este foarte bine să iei în calcul schimbarea constantă a unui astfel de dispozitiv auto. Numai așa vei putea evita cu succes momentele neplăcute din trafic. Însă, înainte de toate, ar trebui să iei în calcul câteva aspecte esențiale despre baterie auto:

 • Specificitatea autovehiculului tău. În ciuda importanței colosale, un asemenea detaliu este adesea ignorat. Analizează cu atenție caracteristicile actualei baterii auto și consultă manualul de utilizare al mașinii. Acolo vei găsi informații care îți vor fi de folos în procesul achiziționării.
 • Verificarea periodică a stării bateriei. Nu ai nevoie de vizite constante la service pentru o asemenea activitate. Un tester baterie auto te vor ajuta să determine cu exactitate când este nevoie de o variantă nouă. Este o variantă portabilă, pe care o poți utiliza ori de câte ori ai nevoie.
 • Randamentul bateriei auto. Este foarte important să optezi pentru variante calitative, care îți pot oferi performanțe impecabile. Investiția își va merita cu siguranță toți banii.
 • Caracteristicile design-ului. Pe piață există numeroase alternative ergonomice, care prezintă diverse mânere.
 • Oferte în ceea ce privește varianta veche a bateriei. Există situații în care poți primi reduceri semnificative dacă oferi la schimbi bateria nefuncțională.

Cum poți schimba rapid bateria auto?

Montarea bateriei este un proces care necesită grijă și atenție la detalii. Vei avea nevoie, în primul rând, de o trusă chei și tubulare. Etapele pe care ești nevoit/ă să le parcurgi sunt următoarele:

 • Asigură-te că mașina este oprită și că ai scos cheia din contact.
 • Desfă cu grijă cablurile și mai apoi placa pe care este fixată bateria auto.
 • În partea superioară a dispozitivului vei găsi un furtun pe care va trebui să îl decuplezi pentru a scoate acumulatorul.
 • Curățarea este foarte importantă pentru buna fixare a variantei noi. Astfel, aplică în zona plăcii de prindere un spray destinat întreținerii contactelor electrice.
 • Unge bornele bateriei cu vaselină și așază-le după cum urmează: mai întâi cea pozitivă și apoi cea negativă.
 • Nu uita de atașarea furtunului destinat evacuării gazelor.

În ciuda faptului că procesul de instalare poate părea ușor la prima vedere, este recomandat să apelezi la ajutorul specialiștilor. Un service auto profesional îți va oferi confortul și funcționalitatea de care ai nevoie. Numai așa poți evita cu succes posibilele erori sau probleme de natură tehnică. În plus, vei primi sfaturile de întreținere personalizate pentru a te bucura mult timp de beneficiile bateriei.

Bateria auto reprezintă una dintre cele mai importante elemente ale mașinii tale. Tocmai de aceea, ar trebui supravegheată constant și întreținută conform standardelor înalte de calitate.

Optează pentru tehnici și personal calificat pentru a te asigura că toate etapele se desfășoară în parametri optimi.

Mai multe articole din domeniul auto care îți pot oferi sfaturi și informații practice găsești aici.