accesoriu auto iarnă

Accesorii auto iarnă – La ce trebuie să apelezi?

Blog

Accesorii auto iarnă – La ce trebuie să apelezi?

 

De cele mai multe ori, sezonul rece este răspunzător pentru uzarea autovehiculelor. Din cauza nepregătirii corespunzătoare, pot apărea chiar erori și probleme tehnice greu de reparat.   Tocmai de aceea, ar trebui să achiziționezi accesorii auto iarnă pe care să le pregătești din timp. Iată care sunt principalele acțiuni și dispozitive care merită a fi luate în calcul:

  • Cauciucuri de iarnă – În comparație cu variantele pentru toate tipurile de anotimpuri, anvelopele pentru iarnă prezintă grade sporite de rezistență și durabilitate. Asigură o aderență ridicată în cazul carosabilului umed sau înghețat. Astfel, poți evita cu succes eventualele accidentări sau situații urgente din trafic.
  • Bateria auto – Temperaturile scăzute din timpul iernii reprezintă cauzele principale pentru descărcarea bateriei auto. De asemenea, în timpul sezonului rece, mașina este foarte solicitată. Tocmai de aceea, performanțele acumulatorului sunt influențate negativ. Un redresor auto este dispozitivul care te va ajuta să rezolvi cu succes o astfel de problemă. Încărcarea se va realiza rapid și va asigura standarde înalte de siguranță și confort.
  • Soluție antigel – Cu ajutorul său, este realizat procesul de răcire al motorului. Deține proprietăți minune în ceea ce privește rezistența la coroziune și temperaturi ridicate. Pentru verificarea constantă a felului în care se prezintă este recomandată vizita la un service auto.
  • Ștergătoare – De cele mai multe ori, ștergătoarele își pot pierde din proprietățile care asigură spectrul de vizibilitate în timpul condusului. Se recomandă verificarea constantă și achiziționarea unor variante noi după aproximativ un an de folosire.

Ce faci dacă se defectează sistemul de încălzire al mașinii?

Din categoria defecțiunilor tehnice care se pot întâmpla pe timp de iarnă face parte cu precădere stricarea sistemului de încălzire. Este o situație cu care se confruntă un număr ridicat de șoferi. Însă, lucrurile pot fi rezolvate rapid cu o aerotermă auto. Avantajele pe care le prezintă sunt multiple:

  • Fluxul de căldură ajunge la o intensitate potrivită pentru a asigura un grad ridicat de confort în mașină. Are o putere de 150W, ceea ce o transformă într-o opțiune eficientă și fezabilă.
  • Se poate alimenta direct de la priza autoturismului la 12V și dispune de comutator cu 3 funcții: Hot/Cool/Off. Astfel, te poți bucura de beneficiile pe care le prezintă și pe timp de vară.
  • Dezaburirea rapidă a parbrizului. Poate cea mai dificilă situație în timpul sezonului rece este atunci când ești pe grabă și parbrizul nu vrea să se dezaburească. Însă, totul devine posibil cu un dispozitiv modern.
  • Se instalează rapid. Nu este nevoie de etape complexe sau greu de înțeles. Se fixează imediat pe bordul mașinii. Are un cablu de 175cm și dimensiuni de 130 x 110 x 40 mm, ceea ce îți va permite să o manevrezi ușor.

Cine spune că nu te poți bucura de experiențe plăcute la volan și pe timp de iarnă? Este nevoie doar de atenție la detalii și o bună organizare. Accesorii auto iarnă îți vor oferi șansa de a întreține corespunzător mașina și de a te bucura de confort și siguranță.

Mai multe articole din domeniul auto găsești aici.